شنبه ۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۴

آش قنبید  (دستور پخت + نکته های مربوط )

آش قنبید از آش های معروف و سنتی استان قم بوده و مشتاقان زیادی دارد ، ضمناً سرشار از مواد معدنی ، ویتامین ها و پروتئین است و معمولاً برای میان وعده ویا وعده های غذایی آنرا تهیه مینمایند 

آش قنبید  (دستور پخت + نکته های مربوط )
نام استان : قم
نام غذا : آش قنبید
زمان آماده سازی مواد اولیه : ۴۰ دقیقه
زمان طبخ : ۶۰ دقیقه
وزن مواد اولیه ( برای یک نفر ) : ۳۲۰ گرم
میزان انرژی : ۷۴۷ کالری
الف – نوع و مقدار مواد اولیه – نحوه آماده سازی
برنج ۵۰ گرم – برنج را پاک کرده و سه بار با آب سرد بشوئید ، آنگاه آنرا با مقداری نمک در آب بمدت ۱ ساعت خیس نمائید
پیاز ۳۰ گرم – پوست پیاز را گرفته و بشوئید و سپس آنرا بصورت خلالی خرد کرده و با مقداری روغن وزردچوبه و حرارت متوسط تفت داده تا رنگ
آن طلائی شود
سبزی آش ۳۰ گرم – ابتدا سبزی را پاک کرده و سپس آنرا سه بار با آب سرد بشوئید و بعد از اینکه آب آن خارج شد ، آنرا ریز خرد کنید
عدس ۱۰ گرم – عدس را پاک کرده و آنرا بشوئید و بگذارید آب آن خارج شود
کلم قمری ( قنبید ) ۱۰۰ گرم – کلم قمری را بشوئید و پس از اینکه خشک شد آنرا بصورت مکعب های ریز خرد کنید
گوشت گوسفند ۵۰ گرم – گوشت را با چاقو و بصورت قیمه ای ریز کرده وبشوئید و درآبکش ریخته تا آب آن خارج شود
لوبیا سفید ۵ گرم – لوبیا سفید را پاک کرده وسپس بشوئید ، بعد بمدت ۳ ساعت در آب خیس نمائید
نخود خشک ۵ گرم – نخود را پاک کرده وسپس بشوئید ، بعد بمدت ۳ ساعت در آب خیس نمائید
نعنا خشک ۵ گرم – نعنا را با کف دست سائیده و سپس با مقدار کمی روغن و با حرارت کم بمدت ۱دقیقه آنرا سرخ نمائید
ادویه ۱ گرم زردچوبه ۱ گرم کشک ۱۵ گرم
روغن ۱۵ گرم فلفل سیاه ۰.۵ گرم نمک ۲ گرم
ب – مراحل طبخ
کلم را با مقداری روغن و حرارت متوسط بمدت ۱۰ دقیقه تفت دهید ، سپس نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه وادویه را به آن اضافه وخوب هم بزنید بعد ۳ لیوان
آب بهمراه حبوبات ، گوشت ، برنج ، سبزی ، و آب گوشت ( عصاره گوشت ) به آن اضافه و حرارت را ملایم کرده وبمدت ۶۰ دقیقه طبخ را ادامه دهید
آش جا افتاده آنرا درون یک کاسه مناسب ریخته و رویش را با کشک ، نعنا داغ و پیاز داغ تزئین و سرو نمائید ۰ نوش جان
ج -نکته های مربوط به این غذا
در صورت تمایل میتوانید در زمان سرو مقداری سرکه نیز روی آش بریزید
توجه داشته باشید وقتی که همه مواد را مخلوط و در حال طبخ هستید ، حتماً هر ۵ دقیقه یکبار آنرا هم بزنید ، چون آش بخاطر داشتن برنج ممکن است ته بگیرد
میزان ادویه جات بستگی به ذائقه مصرف کننده دارد و نباید آنقدر زیاد باشد که بر طعم غذا قالب شود
در صورتیکه این غذا برای بیش از یک نفر طبخ میشود ، باید مقادیر پیشنهادی را در تعداد نفرات ضرب نمائید .
برچسب ها:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

آخرین اخبار