دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۰

دنده کباب (دستور پخت + نکته های مربوط )

دنده کباب از غذاهای سنتی و محلی استان کرمانشاه بوده و طرفداران بسیاری در سایر نقاط ایران داشته و سرشار از مواد پروتئینی و ویتامین است عمدتاٌ در وعده نهار یا شام سرو میگردد ، ضمناً جهت ثبت جهانی نیز اقداماتی از سوی مقامات ذیربط انجام شده است

دنده کباب (دستور پخت + نکته های مربوط )

 

 

نام استان : کرمانشاه
نام غذا : دنده کباب
زمان آماده سازی مواد اولیه : ۴۵ دقیقه
زمان طبخ : ۹۰ دقیقه
وزن مواد اولیه ( برای یک نفر ) : ۶۷۴ گرم
میزان انرژی : ۱۵۲۸ کالری
الف – نوع و مقدار مواد اولیه – نحوه آماده سازی
برنج ۱۳۰ گرم – برنج را پاک کرده و سه باربا آب سرد بشوئید سپس آنرا با مقدار کمی نمک بمدت ۲ ساعت در آب خیس کنید
پیاز ۵۰ گرم – پوست پیاز را گرفته و آنرا بشوئید ، آنگاه بصورت نگینی و ریز خرد نمائید
دنده گوسفند( قلوه گاه ) ۲۵۰ گرم – ابتدا چربی اضافی را از روی دنده گرفته و آنرا به قطعات ۵ سانتی متری که شامل ۲ دنده باشد تقسیم کنید
سبزی – جعفری ۱۰ گرم – سبزی را پاک کنید ( بقسمی که فقط برگهای آن جدا شود ) سپس آنرا شسته و بگذراید آبش برود
سیر خشک ۵ گرم – پوست سیر را گرفته و آنرا بشوئید اکنون پا پهنای چاقو آنرا له کرده و سپس ریز نمائید
گوجه فرنگی ۷۵ گرم – گوجه را ریز و کبابی انتخاب آنرا شسته وبگذاریدآبش برود
لیموترش ۵۰ گرم – لیمو ترش را بشوئید و به چهار قسمت تقسیم نمائید
پودر سماق ۳ گرم روغن زیتون  ۱۰ گرم نان محلی ۰.۲۵ قرص
رب گوچه فرنگی ۳ گرم فلفل سیاه ۰.۵ گرم نمک ۲ گرم
روغن ۱۰ گرم
ب – مراحل طبخ
در یک کاسه گود دنده را به همراه پیاز ،  سیر ، روغن زیتون ، رب گوجه ،فلفل سیاه ، نمک و نیمی از سماق خوب مخلوط نموده و روی آنرا با سلفون پوشانده
و بمدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت هم مزه دار شده و هم ترد و نرم شود ۰ بعد از این مدت قطعات دنده را به سیخ کشیده و به همراه گوجه فرنگی
 آنرا روی منقل کباب کنید و در خاتمه بقیه سماق را روی آن بریزید ۰ قبل از کباب کردن دنده وگوجه فرنگی باید برنج را در ظرفی که آبش جوش آمده است ریخته
و با شعله زیاد کار را ادامه تا برنج نیم پز شود حالا آنرا در آبکش ریخته و مجدداً در همان ظرف که مقداری روغن ته آن ریخته اید بریزید وشعله را متوسط کنید
 تا بخار برنج شروع به خارج شدن بکند ، در این موقع مقدار کمی روغن با آب مخلوط و روی برنج ریخته و پس از گذاشتن درب قابلمه ، شعله را سوزنی و ۴۵
 دقیقه بعد برنج حاضر است ۰ کبابها و برنج را به سلیقه خودتان با دورچین سبزی ، لیمو ترش و نان تزئین و سرو نمائید ۰ نوش جانتان
ج – نکته های مربوط به این غذا
در صورتی که از فر استفاده میکنید آنرا روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد و بمدت ۶۰ دقیقه قرار داده و گوشتها وگوجه را کباب نمائید
حرارت ذغال باید ملایم باشد که هم کباب نسوزد و هم مغز آن پخته شود
توجه کنید که خرده های پیاز و سیر را از روی دنده ها و در موقع به سیخ کشیدن جدا کنید تا موقع کباب کردن نسوزند
در صورتی که از ذغال و منقل استفاده میکنید باید ذغال کاملاً  گداخته شده و در تمام سطح منقل یکسان باشد و فاصله سیخ از ذغال حداقل ده سانتی
 متربوده و باید بتدریج سیخ ها را برگردانده و به آرامی باد بزنید
از ماست چکیده نیز میتوانید در خواباندن گوشت برای ترد شدن آن استفاده کنید
میزان ادویه جات بستگی به ذائقه مصرف کننده دارد و نباید آنقدر زیاد باشد که بر طعم غذا قالب شود
در صورتیکه این غذا برای بیش از یک نفر طبخ میشود ، باید مقادیر پیشنهادی را در تعداد نفرات ضرب نمائید .
برچسب ها:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

آخرین اخبار