چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۸

قیمه نثار (دستور پخت + نکته های مربوط )

قیمه نثار از غذاهای بومی و محلی و سنتی  استان قزوین بوده و از محبوبترین غذا ها بشمار میآید و سرشار از مواد معدنی ، ویتامین ها و پروتئیناست و معمولاً در وعده نهار یا شام سرو میگردد

قیمه نثار (دستور پخت + نکته های مربوط )

 

 

نام استان : قزوین
نام غذا : قیمه نثار
زمان آماده سازی مواد اولیه : ۴۵ دقیقه
زمان طبخ : ۶۰ دقیقه
وزن مواد اولیه ( برای یک نفر ) : ۲۸۳ گرم
میزان انرژی : ۸۳۷ کالری
الف – نوع و مقدار مواد اولیه – نحوه آماده سازی
برنج ۱۳۰ گرم – برنج را پاک کرده و سه بار با آب سرد بشوئید ، آنگاه آنرا با مقداری نمک در آب بمدت ۲ ساعت خیس نمائید
پیاز ۲۰ گرم – پوست پیاز را گرفته و بشوئید و سپس آنرا بصورت نگینی خرد کنید
خلال بادام درختی ۳ گرم – خلال بادام را بمدت ۲ ساعت در گلاب نگهدارید
خلال پسته ۳ گرم – خلال پسته را بمدت ۲ ساعت در گلاب نگهدارید
خلال پوست پرتقال ۳ گرم – خلال پوست پرتقال را بمدت ۲ ساعت در گلاب نگهدارید
زرشک ۳ گرم – زرشک را پاک کرده و بمدت ۳ دقیقه در آب خیس و سپس آنرا در آبکش بریزید
زعفران ۰.۰۲ گرم – زعفران را با مقدار کمی قند در یک هاون کوچک بسابید ودرون یک استکان ریخته مقداری آبجوش به آن اضافه و درب
استکان را بگذارید ،  ۱۵ دقیقه بعد زعفران دم کشیده
گوشت گوسفند ۷۵ گرم – بدون اینکه چربی گوشت را بگیرید ، آنرا به قطعات کوچک ( قیمه ای ) تقسیم و سپس آنرا شسته و بگذارید آبش برود
پودر دارچین ۰.۵ گرم روغن ۱۰ گرم کره محلی ۱۰ گرم
پودر زیره ۰.۵ گرم زردچوبه ۰.۵ گرم گلاب ۱۰ سی سی
پودر هل ۰.۵ گرم شکر ۵ گرم نمک ۳ گرم
رب گوجه فرنگی ۵ گرم فلفل سیاه ۰.۵ گرم
ب – مراحل طبخ
ابتدا پیاز را با کمی روغن و زردچوبه و با شعله متوسط تفت داده تا رنگ آن طلائی شود ، گوشت را به آن اضافه و تفت را ادامه داده تا آب گوشت
خشک شود ، حالا فلفل سیاه ، پودر زیره و هل و رب گوجه را اضافه و خوب هم بزیند ۲ دقیقه بعد که رنگ رب گوجه باز شد ، ۲ لیوان آبجوش
روی آن ریخته و با شعله کم کار را ادامه تا گوشت نیم پز شود . آنگاه نمک ، خلال بادام و پسته و زعفران را نیز اضافه و ۱۵ دقیقه با شعله سوزنی
نگهدارید ۰ در ظرف دیگری بقیه زعفران ، خلال پوست پرتقال ، شکر و زرشک را مخلوط و با مقداری روغن ۳ دقیقه تفت بدهید ( آب گلاب را
برای سرو نگهدارید ) ۰ در زمان طبخ میتوانید برنج را در یک قابلمه که آب آن جوش آمده ریخته و با شعله زیاد بپزید تا برنج نیم پز شود ، آنرا در
آبکش بریزید سپس در ظرف دیگری یک کفگیر برنج را با  یک کفگیر از مواد مخلوط کرده و این کار را لایه به لایه انجام تا برنج وقسمتی از مواد
تمام شود ، آب گلاب را روی برنج ریخته و درب قابلمه را میگذاریم و شعله را خیلی کم و بمدت ۴۵ دقیقه صبر میکنیم تا برنج دم بکشد ۰ غذا
حاضر است به سلیقه خودتان آنرا در دیس ریخته و با بقیه مواد تزئین و سرو نمائید ۰ نوش جانتان
ج – نکته های مربوط به این غذا
باید تلخی پوست پرتقال گرفته شود ، برای اینکار پوست پرتقال را به مقدار کمی شکر آغشته و بگذارید در یک ظرف در بسته ۳۰ دقیقه بماند
میتوانید در این غذا بجای گوشت از مرغ استفاده نمائید
اگر نمک را  از اول در غذا بریزید  باعث دیر پختن گوشت میشود
میزان ادویه جات بستگی به ذائقه مصرف کننده دارد و نباید آنقدر زیاد باشد که بر طعم غذا قالب شود
در صورتیکه این غذا برای بیش از یک نفر طبخ میشود ، باید مقادیر پیشنهادی را در تعداد نفرات ضرب نمائید .
برچسب ها:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

آخرین اخبار