یکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۷

کباب بختیاری  (دستور پخت + نکته های مربوط )

کباب بختیاری از غذاهای بومی و محلی استان چهار محال بختیاری بوده و از محبوبترین غذا ها در سراسر ایران بشمار میآید و سرشار از مواد معدنی ، ویتامین ها و پروتئین است و معمولاً در وعده های نهار و یا شام از آن استفاده میشود.

کباب بختیاری  (دستور پخت + نکته های مربوط )

 

 

نام استان : چهارمحال بختیاری
نام غذا : کباب بختیاری
زمان آماده سازی مواد اولیه : ۳۰ دقیقه
زمان طبخ : ۶۰ دقیقه
وزن مواد اولیه ( برای یک نفر ) : ۵۱۴ گرم
میزان انرژی : ۱۳۳۲ کالری
الف – نوع و مقدار مواد اولیه – نحوه آماده سازی
برنج ۱۳۰ گرم – برنج را پاک کرده و سه بار با آب سرد بشوئید ، آنگاه آنرا با مقداری نمک و در آب بمدت ۲ ساعت خیس نمائید
پیاز ۲۵ گرم – پوست پیاز را گرفته و بشوئید و سپس با پنجره ریز رنده کنید ( از آب پیاز بعداً استفاده خواهید کرد )
زعفران ۰.۰۲ گرم – زعفران را با مقدار کمی قند در یک هاون کوچک بسابید ودرون یک استکان ریخته مقداری آبجوش به آن اضافه و درب استکان را
بگذارید ۱۵ دقیقه بعد زعفران دم کشیده
سینه مرغ ۱۰۰ گرم – سینه مرغ را بشوئید و سپس آنرا به قطعات ۲ در ۳ سانتیمتری و با ضخامت ۲ سانت تقسیم نمائید
فلفل دلمه سبز ۱۰ گرم – فلفل دلمه را شسته و به قطعات ریز تقسیم کنید
فیله گوساله ۱۰۰ گرم – فیله گوساله را به قطعات ۲ در ۳ سانتیمتری و با ضخامت ۲ سانت تقسیم نمائید
گوجه فرنگی ۷۵ گرم – گوجه را شسته و بگذارید آبش برود ، سپس آنرا به سیخ بکشید ( سعی کنید از گوجه های ریز و کبابی استفاده کنید )
لیمو ترش ۲۵ گرم – لیمو ترش را شسته و به چهار قسمت تقسیم کنید
آبلیمو ۵ گرم روغن زیتون ۷ سی سی فلفل سیاه ۰.۵ گرم نمک ۳ گرم
روغن  ۱۰ گرم سس سویا ۳ سی سی کره محلی ۲۰ گرم
ب – مراحل طبخ
گوشت را به همراه آب پیاز ، سس سویا ، فلفل سیاه ، فلفل دلمه و روغن زیتون در یک کاسه گود ریخته و خوب مخلوط کنید ، آنگاه روی آنرا پوشانده و بمدت ۲۴
ساعت در یخچال قرار دهید۰ سینه مرغ را نیز به همراه آب پیاز ، روغن زیتون ، فلفل سیاه و زعفران مخلوط و بمدت ۱۲ ساعت در یخچال نگهدارید تا مزه دارشود.
ضمناً یک ساعت قبل از کباب کردن  ، نمک و آبلیمو را به هر دو کاسه اضافه نمائید۰ حالا گوشت و مرغ را یک در میان به سیخ کشیده و روی ذغال کباب کنید ۰
برای طبخ برنج باید آنرا در یک قابلمه که آب آن بجوش آمده ریخته و پس از نیم پز شدن برنج آنرا در آبکش ریخته و ته قابلمه را کمی چرب و برنج را درون ظرف
ریخته و بگذارید با شعله متوسط و درب بسته بماند تا بخار برنج شروع به خارج شدن کند ، حالا مقدار کمی روغن و آب را مخلوط و در کناره های داخلی قابلمه
ریخته و درب را بگذارید ،  ۴۵ دقیقه بعد برنج آماده است ۰ آنرا به سلیقه خودتان با کره و گوجه فرنگی  و لیمو ترش تزئین وسرو فرمائید ۰ نوش جانتان
نکته های مربوط به این غذا
اگر ذغال در دسترس نباشد میتوانید از ماهیتابه که ته آنرا چرب کرده اید و با حرارت ملایم سرخ نمائید ، در این حالت از سیخ های چوبی که به اندازه
 ماهیتابه است استفاده نمائید
باید ذغال در تمام سطح منقل بصورت یکنواخت گداخته باشد و زمانیکه سیخ ها را روی منقل گذاشتید باید پی در پی آنرا برگردانده تا هر دو طرف سیخ
ها یکسان کباب شوند
میزان ادویه جات بستگی به ذائقه مصرف کننده دارد و نباید آنقدر زیاد باشد که بر طعم غذا قالب شود
در صورتیکه این غذا برای بیش از یک نفر طبخ میشود ، باید مقادیر پیشنهادی را در تعداد نفرات ضرب نمائید .
برچسب ها:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

آخرین اخبار