پنجشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۱

کمه جوش (دستور پخت + نکته های مربوط )

کمه جوش از غذاهای بومی و سنتی استان سمنان بوده و به نامهای کشک کله جوش ، اشکنه کله جوش و کله جوش نیزاز معروف است این غذا سرشار از مواد معدنی وویتامین بوده وبطور معمول در وعده های نهار و یا شام و افطاری سرو میگردد  

کمه جوش (دستور پخت + نکته های مربوط )

 

 

نام استان : سمنان
نام غذا : کمه جوش
کمه جوش از غذاهای بومی و سنتی استان سمنان بوده و به نامهای کشک کله جوش ، اشکنه کله جوش و کله جوش نیزاز معروف است این غذا سرشار از مواد معدنی وویتامین بوده وبطور معمول در وعده های نهار و یا شام و افطاری سرو میگردد
زمان آماده سازی مواد اولیه : ۱۵ دقیقه
زمان طبخ : ۲۵دقیقه
وزن مواد اولیه ( برای یک نفر ) : ۸۰۱ گرم
میزان انرژی : ۱۳۹۴ کالری
الف – نوع و مقدار مواد اولیه – نحوه آماده سازی
بادنجان ۲۰۰ گرم – بادنجان را پوست گرفته وپس از شستن بصورت نگینی خرد و مقدار کمی نمک به آن بزنید
پیاز۱۲۰ گرم – پوست پیاز را گرفته و پس از شستن آنرا خلالی خرد نمائید
سبزی خوردن ۱۰۰ گرم – سبزی را پاک کرده و سه بار با آب سرد بشوئید ، سپس آنرا در آبکش ریخته و صبرکنید تا آبش برود
مغز گردو ۵ گرم – مغز گردورا پاک کرده و دریک هاون کوچک آنرا سائیده و یا آسیاب کنید
نان محلی ( خشک ) ۱ قرص (ترجیحاً تافتون و یا سنگک ) – نان را به قطعات ریز خرد نمائید
نعنا خشک ۳ گرم – نعنا خشک را با کف دست بسابید و آنرا در مقدار کمی روغن و بمدت ۳۰ ثانیه و شعله متوسط تفت دهید
رب گوجه فرنگی ۵ گرم زرد چوبه ۱ گرم کشک سائیده ۲۰۰ گرم
روغن جامد ۱۵ گرم نمک ۲ گرم
ب – مراحل طبخ
بادنجان را در قابلمه ای با شعله متوسط و با روغن به آرامی بپزید ، سپس بادنجان را خارج کرده وپیاز را به همراه بقیه روغن وزردچوبه تفت
دهید البته با شعله متوسط تا به رنگ طلائی در بیآید ، آنگاه نمک و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه و هم بزنید تا مواد کاملاً مخلوط شوند و صبر
کنید تا رنگ رب گوجه فرنگی باز شود ، در این زمان یک لیوان آب و کشک را اضافه و بگذارید ۱۵ دقیقه چند قل بزند و سپس آنرا برداشته وبا
بادنجان در یک کاسه گود ریخته و رویش را با مغز گردوو نعنا داغ تزتین نمائید ، کمه جوش آماده است ، نان را در آن تریت کرده و به همراه
سبزی خوردن و پیاز خام سرو نمائید ۰ نوش جانتان
ج – نکته های مربوط به این غذا
میتوانید قبل از اینکه مواد را درون ظرف گود بریزید ، نان خرد شده را اول درون ظرف ریخته سپس سایر مواد را روی آن بریزید
میزان ادویه جات بستگی به ذائقه مصرف کننده دارد و نباید آنقدر زیاد باشد که بر طعم غذا قالب شود
در صورتیکه این غذا برای بیش از یک نفر طبخ میشود ، باید مقادیر پیشنهادی را در تعداد نفرات ضرب نمائید .
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

آخرین اخبار